Saltro directlab

Saltro

Online laboratoriumtesten bestellen

Over saltro

TWIHC (Together We Innovate Healthcare) is een dochteronderneming van Saltro, een laboratoriumtestbedrijf uit Utrecht. Saltro is sinds kort onderdeel van Unilabs, een organisatie die wereldwijd actief is. TWIHC werkt onafhankelijk van Saltro als disruptor in de gezondheidszorg met de focus op empowerment van patiënten. Door mensen zelfsturing te geven en de cliëntervaring te verbeteren, willen zij de resultaten van de zorg verbeteren en optimaliseren. En dat terwijl zorgprofessionals ondersteund wordens en hun lasten worden verminderd. 

“Saltro ondersteunt gezondheidsconsumenten en professionals bij het maken van weloverwogen keuzes in hun gezondheid, ziekte en zorg”

OVER HET PROJECT

Een op Craft CMS gebaseerde e-commerce oplossing die zelftests verkoopt, zodat mensen zich anoniem kunnen laten testen op verschillende soa’s of COVID-19.  Producten worden aanbevolen door een triage-plugin (ontwikkeld door Wolfpack) voor online zelfevaluatie van patiënten.

TWIHC (Together We Innovate Health Care), een zorg disruptor die onderdeel is van Saltro (Unilabs) kwam naar Wolfpack met de vraag om hun verbeterde webshop voor soa-testen te ontwikkelen. De uitdaging was om dit naadloos te integreren met de bestaande backend-systemen van Saltro (AFAS, Mollie, Delivery) om de bestellingen in hun lab te verwerken. Met behoud van het hoogste beveiligingsniveau voor het omgaan met persoonlijke (medische) gegevens van mensen.

 “‘De uitdaging was om dit naadloos te integreren met de bestaande backend-systemen van Saltro (AFAS, Mollie, Delivery) om de bestellingen in hun lab te verwerken.”

Beoordeling & ontwikkeling

Wolfpack creëerde voor hen een op Craft CMS gebaseerd platform, waarmee de klant zelf nieuwe producten en inhoud kan toevoegen zonder de hulp van developers. Sinds de eerste lancering (met alleen soa-producten) is de website uitgebreid met meerdere nieuwe soorten producten, waaronder COVID-19-tests. De toegevoegde triage-plug-in die door Wolfpack is gebouwd, maakt het mogelijk om eenvoudig zelfbeoordelingsvragenlijsten te maken die klanten helpen beslissen welk product ze nodig hebben.

We blijven de website uitbreiden met nieuwe functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om cadeaubonnen te verkopen en het toevoegen van nieuwe soorten producten of het toevoegen van nieuwe analysemogelijkheden.

HET RESULTAAT

Bij Wolfpack zijn we gewend om innovatie in de gezondheidszorg te stimuleren. De oplossing die we hebben gecreëerd, geeft onze klant niet alleen meer vrijheid over hun product, maar brengt deze vrijheid ook naar hun klanten. We wilden een systeem voor TWIHC creëren dat hen de mogelijkheid geeft om hun website voortdurend te verbeteren zonder dat we bij elke stap onze hulp nodig hebben. Door veelgebruikte tools zoals Craft CMS (PHP Yii2) als backend en industriestandaarden zoals Bootstrap en Vue.js in de frontend als basis te gebruiken en de vereiste op maat gemaakte oplossingen te bouwen, hebben we TWIHC precies gegeven wat ze nodig hadden zonder nieuwe afhankelijkheden creëren.

Hoe ga jij het aanpakken?