SECURITY QUICKSCAN

Snel een beeld krijgen waar jouw bedrijf momenteel staat op security gebied? Dan is de security quickscan wellicht een goede optie. Met de quickscan controleren we op de meest voorkomende security problemen en bekijk je samen met onze experts waar mogelijke verbeterpunten liggen.

Wolfpack / We develop your IT solutions

Stap 1 - in kaart brengen IT landschap

Onze beveiligingsexperts brengen samen met jou het IT landschap van jouw bedrijf in kaart. Hierbij lopen we alle systemen langs die in gebruik zijn door jouw bedrijf. Denk hierbij niet alleen aan je website, maar ook aan software die je intern gebruikt of systemen van externe leveranciers. Vervolgens kiezen we de systemen uit waarvan we verwachten dat ze het meeste risico lopen op een cyberaanval.

 

stap 2 - beveiligings-assessment

Tijdens het assessment gaan onze etische hackers aan de slag met de systemen die geïdentificeerd zijn in stap 1. Hierbij zullen zij zoeken naar kwetsbaarheden in uw systemen, net zoals bij een echte cyberaanval. Voor elk systeem controleren we daarnaast op de top 10 meest gemaakte security fouten. Verder gaan we indien mogelijk ook in gesprek met jouw eigen software ontwikkelaars of IT afdeling om inzicht te krijgen in de veiligheid van uw systeem. De assessment voeren we timeboxed uit; dat wil zeggen dat we een maximale hoeveelheid tijd hieraan besteden. Hiermee komt u te weten wat een crimineel met een vergelijkbare hoeveelheid tijd zou kunnen bereiken en houden we tegelijkertijd de kosten laag.

Wolfpack / We develop your IT solutions

stap 3 - rapportage en aanbevelingen

Na het afronden van het beveiligingsassessment leveren wij een rapportage op waarin in duidelijke taal onze bevindingen zijn toegelicht. Ook geven wij hierbij ons advies. Dit advies kan bestaan uit een vervolgonderzoek of een advies om beveiligingsproblemen op te lossen.

klaar voor de volgende stap in it?