PLURIPHARM

naar snelle, schaalbare oplossingen

Pluripharm’s digitale transformatie: een nieuw tijdperk voor apotheken

Over Pluripharm

Pluripharm, een van de grootste medicijngroothandels van Nederland, verbindt meer dan 250 apotheken met hun leveranciers. Deze toonaangevende groothandel voorziet ziekenhuisapotheken, poliklinische apotheken en openbare apotheken van essentiële medicijnen. Hun klantportaal, de digitale schakel in deze keten, was echter toe aan vernieuwing. Met de hulp van Wolfpack is Pluripharm klaar voor een revolutionaire upgrade.

Een verouderd portaal

Pluripharm’s bestaande klantportaal kampte met aanzienlijke problemen. “Het platform voldeed niet qua snelheid, schaalbaarheid en gebruiksgemak,” legt een woordvoerder van Pluripharm uit. “We hadden regelmatig problemen met de beschikbaarheid, vooral tijdens piekmomenten, wat onze dienstverlening aanzienlijk hinderde.”

De digitale transformatie was onvermijdelijk. Door een strategische connectie tussen Wolfpack en MedApp, een klant van Pluripharm, ontstond het gesprek om het klantportaal opnieuw op te zetten.

Pluripharm portal voor logistics
PluriPharm portal

Doelstellingen

Snelheid, schaalbaarheid en gebruiksgemak

Pluripharm streefde naar een portaal dat niet alleen snel en schaalbaar was, maar ook eenvoudig te gebruiken. “Onze doelstellingen waren duidelijk: een platform dat voldoet aan de moderne eisen van snelheid, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, en dat tevens klaar is voor toekomstige uitbreidingen,” aldus de projectleider bij Pluripharm.

De oplossing

Een innovatief nieuw portaal

Wolfpack ontwikkelde een nieuw klantportaal voor Pluripharm, met een duidelijke focus op de kernbehoeften. Het nieuwe portaal biedt dezelfde functionaliteiten als het oude, maar is aanzienlijk verbeterd op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en gebruiksgemak. Bovendien is het portaal ontworpen met oog op toekomstige uitbreidingen, wat betekent dat Pluripharm nu een solide basis heeft om hun dienstverlening verder te optimaliseren.

 

Technologie

.NET: voor een robuuste backend-ontwikkeling.

PrimeVue: voor een intuïtieve en responsieve frontend-ervaring.

Kubernetes: voor schaalbaarheid en efficiënte applicatiebeheer.

OCI (Oracle Cloud Infrastructure): voor betrouwbare en flexibele cloudoplossingen.

 

Implementatieproces

Stap voor stap naar succes

Hoewel de implementatie van het nieuwe portaal nog niet gestart is, wordt er grondig gepland. “Gezien de omvang van onze gebruikersgroep – ongeveer 3000 gebruikers – stellen we een zorgvuldige planning op,” legt een projectmanager van Pluripharm uit. “We streven ernaar de overgang na de zomervakantie van 2024 te laten plaatsvinden, met een gefaseerde aanpak per regio om de impact te minimaliseren.”

Daarnaast ondersteunt Wolfpack Pluripharm bij de voorbereiding van hun personeel, met webinars, instructievideo’s, handleidingen en een geïntegreerde Wizard in de applicatie om nieuwe gebruikers wegwijs te maken.

 

Vooruitblik

Naar meetbare resultaten

Hoewel het nieuwe portaal nog niet volledig is geïmplementeerd, zijn de voorlopige resultaten veelbelovend. Een Proof of Concept (PoC) toonde al aan dat de data-ophaalsnelheid is verbeterd van 10-20 seconden naar 2-3 seconden. “Onze klanten reageren enthousiast op de verbeteringen die we tot nu toe hebben laten zien,” aldus Pluripharm.

Een solide basis voor toekomstige innovatie

Het project legt de basis voor toekomstige ontwikkelingen. “Dit project is een cruciale stap in de digitalisering van de sector. Pluripharm kan hierin een voorloper worden,” voorspelt de projectleider.

In de toekomst ziet Pluripharm mogelijkheden om het platform uit te breiden naar andere landen en hun dienstverlening verder te verbeteren met een uitgebreider assortiment. “Ons wensenlijstje is groot,” geeft de projectmanager aan, “en we zijn enthousiast over de mogelijkheden die dit nieuwe portaal ons biedt.”

Pluripharm’s samenwerking met Wolfpack toont aan hoe digitale transformatie een bedrijf kan herdefiniëren, de dienstverlening kan optimaliseren en de basis kan leggen voor toekomstige innovaties in de gezondheidszorg.

pluripharm central filling

Enthousiast geworden?