Actemium documentatie manager

Actemium

DIRECT TOEGANG TOT CRUCIALE DOCUMENTATIE VOOR SNELLE SERVICEBAARHEID VAN MACHINES EN INDUSTRIËLE INSTALLATIES!

Over Actemium

Actemium is dé meest veelzijdige specialist in industriële oplossingen en opereert vanuit 22 vestigingen verspreid over heel Nederland. Deze opdracht is gegeven vanuit de twee business units gevestigd in Veghel en Schijndel welke gespecialiseerd zijn in paneelbouw en machine assemblage werkzaamheden. Het doel van Actemium is om onder andere de downtime van machines en installaties van hun klanten tot een minimum te beperken. De schakelkasten van Actemium bevinden zich op honderden verschillende locaties verspreid over de gehele wereld. Wanneer een monteur zich bij een schakelkast op locatie bevindt, is het belangrijk dat deze alle technische documentatie en tekeningen over de machine of installatie tot zijn beschikking heeft. Daarom zit in iedere schakelkast een verzameling papieren documenten die een monteur nodig zou kunnen hebben. Dit werkt goed in theorie, maar in de praktijk komt het regelmatig voor dat stukken documentatie missen of dat de documentatie niet meer up-to-date is.

Diensten
  • Advise
  • Design
  • Build
  • Maintain

1000+

Schakelkasten per jaar

24.000+

Bestanden per jaar

42

Landen

De opdracht

In samenwerking met Actemium is er een applicatie ontwikkeld die ervoor zorgt dat de machines of installaties van hun klanten zo snel mogelijk gerepareerd kunnen worden. Dit doen we door het beheer van de documentatie beter te stroomlijnen zodat monteurs sneller de benodigde informatie bij de hand hebben. De online applicatie stelt monteurs in staat om eenvoudig toegang te krijgen tot alle benodigde documenten via een QR-code die in iedere schakelkast geplaatst wordt. Door deze code te scannen hebben de monteurs direct toegang tot tekeningen, handleidingen, technische specificaties, onderhoudsinstructies en andere belangrijke documenten. Zelfs op afstand kunnen monteurs bij de documentatie, door in het platform te zoeken op een projectcode. De applicatie zorgt ervoor dat fysieke kopieën die verloren kunnen raken of beschadigd kunnen worden niet meer nodig zijn. Bovendien kunnen de documenten gemakkelijk worden bijgewerkt, zodat monteurs altijd de meest recente versies kunnen raadplegen. Ook het doel vanuit Actemium om papierloos te werken en te produceren is hiermee weer een stapje dichterbij gekomen.

Design

Bij het ontwerpen van de applicatie hebben we een mobile first aanpak gevolgd. Een mobile first aanpak houdt in dat we ons primair richten op het ontwerp voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets, aangezien dit het hoofdmedium van de applicatie zal zijn. We hielden daarbij rekening met de beperkte mogelijkheden van kleinere schermen, om zo een optimale gebruikerservaring te garanderen. Het mobile first ontwerp stelde ons in staat om een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden aan monteurs die de applicatie op hun mobiele telefoon gebruiken. Tegelijkertijd hebben we ervoor gezorgd dat het ontwerp responsive is, zodat de applicatie er goed uitziet en goed werkt op verschillende apparaten en schermformaten. Het ontwerp past zich automatisch aan om een optimale weergave en functionaliteit te bieden, ongeacht op welk apparaat de applicatie gebruikt wordt.

We zijn gestart met het maken van wireframes, waarin we de functionaliteiten van de applicatie schetsmatig hebben gevisualiseerd. Deze wireframes dienden als de blauwdruk voor het uiteindelijke ontwerp. Op basis van deze wireframes hebben we de ontwerpen verder uitgewerkt tot aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke designs.

Techniek

Het product is ontwikkeld met behulp van Vue.js, een flexibel en krachtig JavaScript-framework dat speciaal is ontworpen voor het bouwen van moderne webapplicaties. Met Vue.js konden we een schaalbare en modulaire applicatiearchitectuur opzetten, waardoor het eenvoudig is om nieuwe functionaliteiten toe te voegen en het product in de toekomst verder uit te breiden. Om een moderne en aantrekkelijke gebruikersinterface te realiseren, hebben we gebruikgemaakt van Tailwind CSS. Door de uitgebreide configuratie mogelijkheden hebben we een consistente en gebruiksvriendelijke interface kunnen maken. Voor de opslag van gegevens hebben we gekozen voor Firebase Hosting, een krachtige en flexibele NoSQL-database die wordt aangeboden door Google Cloud. Firebase Hosting biedt een veilige en betrouwbare oplossing voor het beheren van gegevens. Bovendien zorgt Firebase Hosting voor een snelle gegevensoverdracht, waardoor monteurs snel toegang hebben tot de benodigde informatie, zelfs bij trage internetverbindingen. Door deze technieken te gebruiken hebben we snel en efficiënt een werkend prototype ontwikkeld waarmee Actemium demo’s kan geven bij haar klanten.

“Wolfpack heeft ons geholpen om onze documentatie processen en de servicebaarheid van machines en installaties van onze klanten naar een nieuw niveau te tillen. Met onze innovatieve applicatie kunnen onze klanten nu moeiteloos toegang krijgen tot alle benodigde documenten, waar ze ook zijn. Het heeft ons geholpen om efficiënter te werken, kosten te besparen en onze klanten een betere service te kunnen bieden.”

Ron van Praat, Director Business Development Actemium

Vervolgstappen

Binnen de MVP (Minimum Viable Product) is het nu alleen mogelijk om bestanden uit te lezen. De eerste vervolgstap die Wolfpack aanraadt is het ontwikkelen van de gedetailleerde backend. Deze maakt het mogelijk voor Actemium om zelf nieuwe schakelkasten aan te maken in de applicatie en de bijbehorende documentatie daar in te uploaden. Dit biedt Actemium een grotere flexibiliteit en efficiëntie bij het beheren van hun documentatie en stelt hen in staat om snel te reageren op veranderingen in hun projecten.

Hoe kunnen we jou helpen?

Benieuwd hoe onze op maat gemaakte applicaties jouw bedrijf kunnen laten groeien? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Wolfpack jouw bedrijf kan helpen groeien met op maat gemaakte applicaties! Samen kunnen we de perfecte digitale oplossing creëren die aansluit bij jouw specifieke behoeften en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten brengt. Ben jij klaar om de volgende stap te zetten?